top of page

Yoga

Yoga Practice

Betydelig forskning har blitt utført for å se på de helsemessige fordelene av Yoga fra Yoga postures eller (Asanas),Yoga puste (Pranayama), og meditasjon.                                          Yoga har tre hoved fordeler: fysiologiske, psykologiske og biokjemiske, i tillegg  du kan også si det spirituelle.
Resultat har påvist at yoga øvelser, positurer og meditasjon, øker evne til mental konsentrasjon og kan redusere stress og angst, i tillegg til fysiske fordeler.

Å innta Yoga positurer kan gi mange fysiske fordeler inkludert; 
økt fleksibilitet, smøring av ledd, leddbånd og sener, massasje av kroppens indre organer,  avgifting,  oppstramming av kroppen og økt lungekapasitet.

En av de viktigste og mest grunnleggende områdene av å utføre Yoga er den eksentriske bevegelse som gir en bremsemekanisme for muskel og sener. Eksentrisk trening fokuserer på å bremse ned bevegelsen ved muskelforlengelse for å utfordre musklene, noe som kan føre til sterkere muskler, raskere muskelreparasjon og øke forbrenning.


​Eksentrisk trening er spesielt bra for toppidrettsutøvere som har lyst til å presterer bedre under konkurranse, eller de eldre og pasienter som ønsker å rehabilitere visse muskler og sener etter skade.

bottom of page