top of page

Pilates

pilates

 

Pilates ble skapt av tyskfødte Joseph Pilates på begynnelsen av 1900 tallet og inkorporerer elementer av Yoga, kampsport og vestlige former for trening. Kombinasjonen av nevnte treningsformer forsterker en balansert utvikling av kroppen gjennom styrking av kjernemuskelaturen innenfra og ut, og  styrket fleksibilitet.

 
Pilates fokuserer på sammenhengen mellom bruk av pusten i trening kombinert med muskelbevegelse, og å bygge opp styrken fra innsiden og ut. Pilatesmetoden gir større kontroll, forståelse og kobling av sinn og kropp. 

Pilates har vist seg å være en fantastiske form for trening. Teknikken som er beskrevet kan forebygge smerter i ryggen, motvirke spenninger i kroppen, og gir generelt god trening for rygg og mage.
I tillegg får man god kroppsholdning og lærer mye om å kontrollere pusten noe som kan være en stor fordel både i stressede situasjoner og ved en fødsel. 

De siste årene har det vært stor pågang av både unge og gamle til treningstimer med Pilates og Yoga. Tilbakemeldinger fra de som driver aktivt med denne typen treningsformer, er at de opplever det som et pauseinnslag i hverdagen og at det gir en ny ro i både hodet og kroppen. 

PILATES ZONE Lillestrøm Ltd   Org.nr. 917 105 979.   Besøksadresse: Storgata 16, Lillestrøm.    Tlf: 9831 3322.    e-mail: pilateszone@live.no  

bottom of page